Jdi na obsah Jdi na menu

Výsledky tenisového turnaje 2008

18. 6. 2008
BEZDĚKOVSKÉ LÉTO 2008   zahájeno.
 
Pro milovníky míčových sportů je tady dobrá zpráva. V sobotu 14.června byl na antukových kurtech v malebné vesničce pod Železnými horami Bezděkově zahájen sportovní cyklus turnajů, který bude pokračovat prakticky celé léto. Bezděkovští připravili pro příznivce kulatého nesmyslu turnaje v tenisu, volejbalu, nohejbalu a již zavedeného a velmi populárního sedmiboje celkem deset turnajů.
Prvním dějstvím byl čtvrtý ročník turnaje singlů v tenisu. I když rosničkáři celý týden strašili špatným počasím, sobotní ráno se probudilo společně se sluníčkem. Čtyři antukové kurty přivítali celkem 12 borců, kteří přijeli s cílem pěkně si zahrát a nedopustit, aby Jirka Mička tento turnaj vyhrál již po třetí v jeho krátké historii. Všichni  předváděli velmi dobré výkony nejen ve skupinách, ale hlavně ve finále. Přihlížející diváci mnohokráte odměnili potleskem předvedenou hru. V boji o třetí místo Štěpán Bonaventura z Hlinska, na kterém není poznat, že abrahámoviny již klepou na dveře, porazil velmi dobře hrajícího Petra Kotena.
Ve finále se utkali Jirka Mička s Martinem Kubátem. Byl to boj, který zaujal všechny přihlížející. Nakonec trpělivou hrou dominoval Jirka Mička a odnesl si první cenu. Druhé místo patří Martinu Kubátovi.
Při předávání cen aktéři turnaje projevili přání se v Bezděkově setkat ještě jednou v tomto roce, tentokrát na turnaji ve čtyřhře. V nabitém kalendáři Bezděkovského léta2008 se určitě ještě najde nějaká skulinka na uspořádání, s tímto příslibem od Bohumila Marka odjížděli spokojení tenisté do svých domovů.
 
Konečná tabulka
 
1.      Mička Jiří
2.      Kubát Martin
3.      Bonaventura Štěpán
4.      Koten Petr
5.      Dočekal Milan
6.      Adam Martin
7.      Nevole Jiří
8.      Janda Petr
 
 
Bezděkovské léto – díl druhý, pokračuje v sobotu 21. června kvalifikačním turnajem mistrovství republiky superveteránů ve volejbalu. Svoji účast potvrdilo celkem deset družstev na jejichž soupiskách se objevují jména ligových hráčů i reprezentantů. Jména jako Přemysl Bláha, přezdívaný dědek, nebo Karel Jeřábek, kterého volejbalový příznivci znají jako Bulhara,  hrající v družstvu Krušnohorců z Ústí nad Labem, jsou zárukou kvalitního sportu.
Takže pokud chcete strávit příjemnou sobotu přijďte příští týden do Bezděkova. Kromě sportovních zážitků můžete počítat i s kvalitním občerstvením a při teplém počasí, které Bezděkovské akce provází, jistě využijete i možnost koupání na místním koupališti.
 
 

Náhledy fotografií ze složky Tenisový turnaj 2008