Jdi na obsah Jdi na menu

Výsledky míčového sedmiboje mužů 2008

16. 7. 2008
MÍČOVÝ SEDMIBOJ - MUŽI       14. ROČNÍK
 
V tradičním termínu, kterým jsou již čtrnáct let sváteční dny 5. a 6. červenec se v Bezděkově konal míčový sedmiboj.
Sobotní prosluněné ráno přivítalo až neskutečných 40 dvojic dychtících změřit svoje síly v sedmi disciplínách. Startovní pole dávalo tušit, že tentokráte se bude jednat o sportovní klání na nejvyšší úrovni. Specialisté na tenis jihlavští extraligisté Friedl a Vondráček dali jasně najevo, že nebudou k poražení, a proto první místo v tenisu nebylo pro zasvěcené žádným překvapením. Leoš Friedl je vítěz Wimbledonu z r. 2001, kde získal titul společně s Hantuchovou. Pár Absolon, Klusoň několika násobní mistři republiky právě v míčovém sedmiboji, ukázala, že tento titul jim patří právem. Nohejbalu kralovala dvojice Doležal a Babka, mistr světa v jednotlivcích Babka předvedl svoje umění. Semifinálová bitva se světelskými fotbalisty Stojanem a Císařem byla ukázkou nádherného sportovního boje.
Zakladatel sedmiboje a reprezentační trenér volejbalistů Zdeněk Haník spolu se synem, který působí jako nahrávač v extraligové Příbrami, exelovali ve volejbalu a v košíkové. Loňské vítězství tentokrát neobhájili Staněk, blokař, který svůj volejbalový chlebíček jí ve Francii a potvrdil návrat do reprezentace, s Kerbrem, který do sedmiboje nastoupil po zranění achilovky. Nesmíme zapomenou také na vinikajícího hokejistu Josefa Vašíčka, který spolu s Holendou dokazuje, že nejen puk, ale i vše kulaté mu není cizí.
Další páry svými výkony potrápili výše jmenované. Štikou v tomto VIP rybníku byla ovšem domácí dvojice. Ondrové Pravda a Marek bodovali v každé disciplíně a i když nezískali žádné individuální vítězství celkových 32 bodů jim bezpečně stačilo na první místo.
Turnaj byl skutečně velmi dlouhý, vyhlašování vítězů a odměnění prvních deseti dvojic proběhlo až po deváté hodině večerní.
Pořadatelé na příští ročník slibují, že maximální počet účastníků bude 32 a závazné přihlášky přijímají od 1.1.2009.
Závěrečné poděkování patřilo nejen sportovcům, ale také organizátorům Vlastovi Stehnovi
a Ottovi Němcovi, mladým pomocníkům, kteří zajišťovali lajnování a kropení kurtů.
Pochvalu zaslouží rodina Nedbalova, která se vzorně starala o přísun jídla i pití po celý den
O hodnotné ceny se zasloužili sponzoři : obec Bezděkov, Pivovar Rychtář Hlinsko, Sodo Duo Nová Ves, Kovovýroba Dolní Rožínka, a další.
 
 
 
Konečné umístění:
1.      Ondrové                              32 bodů
2.      Absolon, Klusoň               28 bodů
3.      Šmíd, Hošpes                   23 bodů
4.      Haníkovi                             18 bodů
5.      Friedl, Vondráček              18 bodů
6.      Jakeš, Samiec                   17 bodů
7.      Adam, Röhrich                   14 bodů
8.      Babka, Doležal                   13 bodů
9.      Kubát, Čech                        13 bodů
10. Staněk, Kerbr                      13 bodů
 

Náhledy fotografií ze složky Míčový sedmiboj mužů 2008