Jdi na obsah Jdi na menu

MČR SUPERVETERÁNŮ ve volejbalu 2009

22. 6. 2009

Bezděkovské léto nabírá na obrátkách.

V sobotu 20.června si na antukových kurtech v Bezděkově dali dostaveníčko staří pánové na 5. kvalifikačním turnaji mistrovství republiky superveteránů ve volejbalu.

Příměr „staří pánové“ sice udává věkovou kategorii, která je nad hranicí věku Abrahámova, ale vůbec nenapovídá nic o skutečnosti. A tak se celá řada diváků, sportovních fandů i zcela náhodných turistů nestačila divit, jakých výkonů jsou tito věčně mladí kluci schopni dosáhnout.

Do Bezděkova si našlo cestu devět účastníků z celé České republiky, oficiální zahájení provedl za pořadatele Bohouš Marek, za KSVV ČVS Josef Paleček, který zastoupil garanta soutěže a neúnavného organizátora Jardu Kryspína, jemuž všichni volejbalisté přejí brzké uzdravení.

Turnaj začal podle tradičního klíče nasazením nejúspěšnějších družstev z předchozích kvalifikací do třech skupin. Po základních skupinách se začalo bojovat o celkové pořadí.

Ani přibývající čas a počet utkání nebyl znát na výkonech, borci na hřišti se překonávali a často byli odměněni potleskem na otevřené scéně. Bývalí reprezentanti Bláha, Jeřábek, Repák a mnozí další dokazovali, že by si poradili i s mužstvy mnohem mladších ročníků.

Že tyto bouřliváky nebylo někdy snadné ukočírovat se přesvědčili rozhodčí Vajrych, Pril, Novosad a Daníček.

Turnaj skončil v 16 hodin. Při závěrečném ceremoniálu, kde došlo na ocenění družstev i jednotlivců se všichni dohodli, že se turnaj vydařil a příští rok se v Bezděkově sejdou opět.

Ceny se podařilo zajisti pomocí sponzorů mezi které patří OÚ Bezděkov, pivovar Rychtář, Radiálka Hradec Králové, Kovovýroba Dolní Rožínka, Montero.

Poděkování patří také mladým pořadatelům, kteří se vzorně starali o zápisy a úpravu kurtů.

Konečné pořadí:

Krušnohorci

Sešlost Brno

Pivovar Svijany

Vysočina

Třinec

Pražský výběr

Hradec Králové

Buštěhrad

Tanvald

Ocenění nejlepších hráčů:

Nejlepší smečař Šmíd Petr Svijany

Nejlepší nahrávač Rubáček Mirek Krušnohorci

Nejvšestrannější hráč Rotrekl Pavel Brno

Cena srdce a umu Placatka František Brno

Veškeré další podrobnosti včetně fotek z tohoto turnaje najdete na www.sokolbezdekov.estranky.cz

Pozvánka na příští týden.

Sobota 27.6.2009 od 8.30 hod. turnaj neregistrovaných 2+4

Neděle 28.6.2009 od 8.30 hod. turnaj mix.deblů

 

Náhledy fotografií ze složky MČR SUPERVETERÁNŮ ve volejbalu